sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Voiko lumisade olla leuto?

Ilmeisesti tälleen kuukauden ensimmäisenä päivänä on kiva kirjoittaa blogia. Tai sittten kirjoitan vain, koska on sunnuntai, ja sunnuntai on mun vapaapäivä.

Huhtikuussa (viimeistään) Japanissa kukkii sakurat : ). Ne on kaikista kauneimmillaan varmaan ihan kohta. Täällä menee vielä yli kuukausi. Tänä aamuna satoi jopa lunta.

やわらかい
春の風吹く
散歩道

yawarakai haru no kaze fuku sanpomichi
"leuto kevättuulinen kävelytie"
Parempiakin käännöksiä saa esittää.

Luin uudelleen Full Moon o sagashiten. Shoujo on kyllä niin puhdasta tunnetta. Siis tunnetta ja tunteenilmaisemista. Hienoa! Ei tarvitse ajatella sitä, toimisiko suhde oikeasti, kunhan vain rakastaa. Ai Yazawa ei kyllä kuulu tähän sarjaan, mutta Yazawan töissä onkin jotain järkeä. Mutta Full Moon o sagashite kaappasi taas yllättävästi mukaansa, vaikka ei siinä mitään järkeä ole, mutta tunnistaapahan hahmot ja Izumi on kyllä kiva. Luin myös Full Metal Alchemistin loppuun. Sekin oli eritysen hyvä. Ehkei sitä kylläkään voi verrata Full Mooniin, mutta siis hienoa kun kaikki langat solmittiin, eli kaikki asiat selvitettiin.

Pajunkissat on oikeastaan aika kivoja, ja sika kestäviä. En kyllä virpomisoksista välitä. Tänäänhän on palmusunnuntai ja aprillipäivä, mutta tässä ei kyllä ole mitään erikoista pilaa. Sen sijaan jouduin juuri Petran pilan kohteeksi : D. Kukaan ei oo tehnyt mulle mitään pilaa varmaan koskaan tai ainakaan pitkään aikaan.

Olen myös katsonut muutaman jakson Tokyo Love Collectionia ja alettiin katsomaan Ryuusei no Kizunaa B:n kanssa. Yay! Japanilaisia sekoja draamoja. Ne on hyviä!

Eikö minulla ole mitään puhuttavaa, joka ei liittyisi Japaniin? Jotenkin ajatukset ovat vain pääsykokeisiinlukemisessa ja Japanissa : D.

Keväisiä ajatuksia kaikille!

2 kommenttia:

  1. 風吹く = kazefuku

    Siis ei hiku. Fuku.

    (Oonko kiva ku tuun tänne aina päsmäröimään jotain??)

    Musta toi on ihan hyvä käännös. Tai ehkä suomenkielisempää ois "kävelytie, jolla tuulee leudon keväisesti" tms. Emt. : D Mutta toisaalta toi on runo, niin ei tarvii ehkä olla niin kielen luonnollisuus -meininki.

    Kjähähhä tää on mun onnistunein aprillipäivä pariin vuoteen.

    VastaaPoista
  2. Tuo oli kyllä puhas kirjoitus virhe. Koska ekana jotenkin vain ajattelin että hiku, mut sit olin et kyllä sen on oltava fuku, ja sit viel tarkistin sen. Mutta ilmeisesti kuitenkin kirjoitin hiku, wtf.

    Niin no, jotenkin ehkä ton alkuperäisen runon mukaisesti järjestyksen vois pitää. Tai no jaa.

    : D Hyvä, että on onnistunut

    VastaaPoista